Lhenice mají novou pobočku Pošta partner, kterou provozuje městys

13. prosinec 2018 07:13

Ještě před Vánoci otevřeli novou pobočku Pošta partner ve Lhenicích na Prachaticku. Příklady hledali v sousedních obcích, kde pošty v tomto režimu fungují už déle. Například ve Ktiši mohli díky převodu pošty pod obec rozšířit pracovní dobu pro veřejnost.

Ve Lhenicích se do nové pobočky Pošta partner hned u hlavního vchodu na úřad už vypravil pan Josef. „Jdu na poštu, posíláme teď pohled k narozeninám,“ říká.

Starostka Marie Kabátová nechala na nové místo přestěhovat i podatelnu. „Vlevo je pokladna a podatelna obecního úřadu a na druhé přepážce vpravo je Pošta partner,“ popisuje.

V předvánočním čase se na přepážce kupí balíky. „Až po Vánocích těch balíků ubyde, rádi bychom ještě ty prostory doplnili dalším nábytkem,“ dodává Marie Kabátová.

Do vybavení nové pobočky investuje městys Lhenice přibližně 100 tisíc korun. Starostka si slibuje, že se tu postupně podaří rozšířit pracovní dobu.

Příkladem je sousední obec Ktiš, kde pobočka Pošta partner funguje už dva roky. „Z těch sedmnácti hodin, které byly určeny pro veřejnost, se nám podařilo zřídit prakticky nepřetržitou službu na Poště partner. Funguje od pondělka do čtvrtka, pouze v pátek je zkrácená pracovní doba, ale pro veřejnost dnes máme 36 hodin,“ ohlíží se starostka Ilona Mikešová.

Česká pošta letos převedla v jižních Čechách 16 svých poboček do režimu Pošta partner. Trend má pokračovat i v příštím roce. „Česká pošta vždy zveřejňuje konkrétní Pošty partner v momentě, kdy začínají fungovat, ale můžeme samozřejmě říci, že i v příštím roce počítáme s tím, že budeme v Jihočeském kraji převádět naše pobočky na Pošty partner,“ potvrzuje mluvčí pošty Matyáš Vitík.

V jižních Čechách je v současné době celkem 46 poboček Pošta partner.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio

Související