Koncert Jaroslava Samsona Lenka

28. listopad 2012

V pondělí 26. listopadu vystoupil ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice písničkář Jaroslav Samson Lenk.

Vydrýsek, Pruhovaní kamarádi, Meďové, Tuláček, to jsou namátkou jména večerníčkovských příběhu a zároveň jejich hrdinů, které přivedl na svět Václav Chaloupek a svými půvabnými písničkami na jejich cestě zpěvák a textař doprovodil.

Samsonovy písničky – to je mimořádná pohoda, která je jaksi organicky spjata s průzračnou melodií, s trampskými songy a vandrováním. Zveme vás na koncert a zajímavou možnost setkání s tímto mužem, kterého můžete znát nejenom jako písničkáře a vedoucího vlastní kapely Samson a jeho parta, zakladatele folkového souboru Máci, ale také jako člena již legendární a stále koncertující skupiny Hop Trop.

Jaroslav Samson Lenk se sice před 56 roky narodil v Plzni a západ Čech je dodnes jeho domovem, ale jeho středoškolské mládí bylo jihočeské a k náklonnnosti k tomuto kraji se hrdě a rád hlásí, a to nejenom svou přezdívkou Samson: „Jsem naturalizovaný Jihočech. V Lišově jsem se učil a nějaký čas jsem na jihu Čech bydlel. Je to tady úžasný. Hlavně ty lesy a rybníčky.“

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.