Kempy jsou připraveny na hlavní sezónu. Chatky jsou na Třeboňsku téměř obsazené

25. červen 2019 15:02

V kempech začíná hlavní sezóna. Na řadě míst v jižních Čechách mají na dobu prázdnin vyprodanou kapacitu ubytování, zájem je hlavně o chatky.

Jinde zbývá pár volných míst v méně exponovaných termínech. Provozovatelé teď před startem hlavní sezóny dokončují poslední práce.

Mezi největší kempy na jihu Čech patří s téměř sedmihektarovou rozlohou Hejtman-jih v Chlumu u Třeboně. Krom míst pro stany a karavany tu nabízí ještě osmdesát chatek. „Chatky máme obsazené z devadesáti pěti procent až do půlky srpna,“ říká správce kempu Ladislav Černoch. Ideální podle něj je si chatku rezervovat už v zimě.

„My máme rezervaci rok dopředu. Jezdíme sem už pět let a pak podnikáme pěší výlety a jezdíme na kole. Je to tu ideální pro děti, jsou tu různá hřiště a koupání je hned u chatičky,“ pochvaluje si rekreantka Miluše Dusilová.

Mezi stále populárnější patří ubytování ve vlastních karavanech nebo obytných autech. „Pro karavany a stany se místa nerezervují, to lidé určitě místo seženou,“ dodává správce kempu Ladislav Černoch.

 

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související