Každý den potěšení

22. červenec 2012

Každý den odvahu? Ani nápad! Dost bylo hrdinství. Je na čase udělat taky něco pro sebe. Každý den si dopřát jedno malinké, nepatrné, zdánlivě bezvýznamné – potěšení!

Tak například v pondělí si vyšetříme čas na cestu k vodě, báječně si zaplaveme, protáhneme kosti. Natáhneme se na sluníčko a jen je nasáváme. Sosáme energii, teplo a vláhu. Co víc pro sebe můžeme udělat?

No, kupříkladu si v úterý zajít na kosmetiku. Jistě je nás víc, pro které je kosmetika, masáž zad anebo kadeřník časovým a často i finančním nadstandardem. Dovolme si jej právě dnes!

Středa... taky vás napadá jeden oplzlý rým? Pryč s ním. Aspoň protentokrát. Vyžeňme partnera z ložnice a užijme si ji jen a jen pro sebe. S potěšením a v klidu si celý večer čtěme knížku. Nakonec u ní hezky usněme a vychutnejme si ničím nerušenou noc, kdy vedle nás nikdo nechrápe a celý pokoj, tak jak večer hezky voněl, voní i ráno...

Ve čtvrtek si pěkně pospěme. Slastně, plánovitě, s vypnutým mobilem. U snídaně v župánku si pak můžeme udělat další čárku. Dneska máme splněno.

Na pátek si objednejme hlídání, vyražme si zacvičit, pak s kamarádkou na vínko a nakonec ještě zatancovat. Tři potěšení v jenom večeru! Víc radosti, než jsme doufali.

V sobotu udělejme radost nejenom sobě, ale i druhým: upečme buchty. A pěkně v rodinném kruhu si jimi nacpěme břicha. Ne jeden kousek, jako vždycky. Čtyři kousky, pět! Jednou za čas se to může a jedná-li se navíc o naše dnešní potěšení, pak se to i doporučuje!

Na neděli je nejlepší dopřát si potěšení z nicnedělání. Milá rodino, dnes dopoledne se budu koukat na seriál a potom se jde na oběd do restaurace! Platí tatínek...

No nebylo by to báječné? Bylo, JE to báječné! Praktikuji pravidlo „každý den potěšení“ už od počátku prázdnin a nemohu si je vynachválit. Našla jsem spoustu skrytého času pro sebe, vyčistila si hlavu, načerpala sílu, zvedla si sebevědomí. A znovu jsem se začala těšit na některá potěšení, dříve už zrutinizovaná. Například na středeční... žolíky!

0:00
/
0:00
Spustit audio