Kateřina Bolechová: Televizní mop

10. červen 2019

Nepatřím k lidem, kteří nakupují přes teleshopping, ale nedávno jsem udělala výjimku, uchvátil mě totiž rozprašovací mop na podlahu. Objednala jsem ho, do mailu mi přišlo, že mop dorazí do několika dnů.

„Prima,“ řekla jsem si. Druhý den ráno mi zvonil telefon, neznámé číslo, vymáčkla jsem. Za chvíli to zvonilo znova, další neznámé číslo, nechala jsem zvonit. Do třetice jsem telefon vzala.

Pozdravila mě ráčkující paní a hned začala. „Vy jste si u nás objednala mop a já mám pro vás náhradní návleky,“ a udala částku. Na to jsem jí odpověděla, že žádné návleky nechci. Paní zaburácela do telefonu: „ A to vytíráte kuchyň a koupelnu jedním hadrem?“

Úplně mi vyrazila dech a hlavou mi prolítlo, co je jí vlastně do toho, jak já vytírám, ale mlčela jsem. Z druhé strany telefonu se ozvalo: „No dobře, tak mám pro vás balíček s kartou …, pak je tam karta a další karta…“

Měla jsem těch karet a balíčků najednou dost a povídám: „Já nechci ani balíček, ani kartu a víte co, ruším objednávku“. Paní jen něco pípla, pak jsem zavěsila. Pořádně mě to rozčílilo, řekla jsem si, že kvůli jednomu koštěti potažmo mopu si nebudu objednávat dalších deset balíčků a karet.

Nakonec se mi povedlo sehnat mop v kamenném obchodě a i kdyby ne, vytírala bych dál na svých vrzajících kolenou, případně bych namotala staré roztrhané tričko na koště a každému to musí být úplně jedno.

autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.