Kam o víkendu za sportem

1. srpen 2003

V areálu Jezdeckého klubu Jemčina se v sobotu a v neděli koná Velká cena v parkurovém skákání, která je součástí českého skokového poháru.

Součástí programu je už tradičně "dostih příchozích psů", ukázka drezury koní a také možnost jízdy na koni pro mládež i dospělé. V sobotu se začíná v 10.00 hodin, v neděli v 11.00.

Na myslivecké střelnici v Trhových Svinech se v sobotu uskuteční 48. ročník střeleckých závodů O cenu Trocnova. Na programu je trojboj jednotlivců, který se skládá z automatického trapu, loveckého kola a soutěže Zajíc. Prezentace účastníků začíná už v 8 hodin, vlastní závody o půl hodiny později.

Českobudějovická vodní slalomová dráha v Českém Vrbném hostí v sobotu a v neděli vodní slalomáře, kteří budou bojovat o Českobudějovický pohár. Začíná se vždy v 9 hodin.

V lyžařském areálu na Kramolíně u Lipenského jezera můžete o víkendu vidět dva netradiční závody. První jsou závody BHI Lipno Open ve snowboardu na čtyřech bantamových kolech. Závodit se bude v sobotu od 13.00 hodin ve sjezdu na speciálně upravené dráze na Školní sjezdovce. V neděli se pak bude rovněž od 13.00 hodin soutěžit ve freestylu, a to nad novým lipenským centrálním parkovištěm. Sobotní program bude navíc obohacen o cross-country závod na horských kolech. Tento závod je určen pro širokou cyklistickou veřejnost a pojede se ve všech kategoriích.

V jižních Čechách je v sobotu na programu celá řada fotbalových turnajů. Ve fotbalovém areálu FC Písek se dnes uskuteční Memoriál Jaroslava Jirana, který je turnajem hráčů nad 35 let. Zúčastní se ho celkem 6 týmů z celé republiky a první zápas začíná v 9 hodin.

Další turnaje jsou v sobotu na programu v Křemži, v Holubově, Chýnově, ve Veselí nad Lužnicí, Lhenicích, Vodňanech, Borovanech, ale i na dalších místech.

Fotbalisté Prachatic prohráli před týdnem v premiéře ve druhé lize na domácím hřiši 0:1 s Hradcem Králové. Rozhodně ale předvedli solidní výkon, na který budou chtít navázat v nedělním domácím zápase s Xaverovem. Utkání začíná v 17 hodin.

V Táboře se v neděli uskuteční Velká cena Kovosvitu v triatlonu, která je zároveň prvním významným podnikem Českého poháru a pro dorost mistrovstvím republiky. Dá se tedy očekávat opravdu kvalitní konkurence. Start prvních kategorií je v 9 hodin.

autor: čro čb
Spustit audio