Inspektoři Státní veterinární správy učí děti ve školkách, jak se správně chovat ke zvířatům

6. listopad 2019 15:25

Inspektoři Státní veterinární správy navštěvují během podzimu mateřské školy. Chtějí děti naučit, jak se správně chovat ke zvířatům. V Jihočeském kraji se do projektu Máme rádi zvířata zapojilo 23 mateřinek.

Veronika Pouzarová z Krajské veterinární správy se tak už například zastavila v mateřské škole v Nových Hradech na Českobudějovicku. Seděla s dětmi ve třídě na zemi v kroužku a povídala si s nimi o zvířatech.

Školka leží u lesa a podle učitelky Evy Heřmanové tu děti mají k volně žijícím i domácím zvířatům opravdu blízko. „Většina dětí má nějaké domácí zvířátko, jsme blízko lesa, chodíme ven do lesa, máme i příležitost vidět veverky na zahradě. Prostě jsou tady děti v podstatě vesnické a zvířata opravdu znají, jejich rodiče je k tomu vedou a my taky,“ říká.

Čtěte také

Hlavním cílem projektu Státní veterinární správy je seznámit děti už v takto útlém věku s tím, jak pečovat o zvířata a jak se k nim správně chovat, a tím předcházet i jejich týrání.

Program Máme rádi zvířata pro mateřské školy pořádá Státní veterinární správa od roku 2017. Každým rokem počet školek, které se do něj zapojí, roste.

Letos se inspektoři veterinární správy potkají s dětmi ve 400 mateřských školách v celé České republice. V Jihočeském kraji se zapojilo 23 mateřinek.

Spustit audio

Související