Indiánskou píseň Ho Ho Watanay nahrál Žalman několikrát s různými zpěvačkami

Jihočeská folková legenda Pavel Žalman Lohonka v roce 2018 slaví padesát let na hudební scéně. Pro seriál Českého rozhlasu České Budějovice vybírá a sám komentuje padesát nahrávek, které provázely jeho kariéru. Tentokrát Ho Ho Watanay.

„Indiánskou písničku Ho Ho Watanay jsme natáčeli několikrát, snad to zpívaly všechny zpěvačky, se kterými jsem hrál,“ vzpomíná Pavel Žalman Lohonka.

Pro seriál Českého rozhlasu České Budějovice vybral verzi, která vznikla v 90. letech ve stodole. „Bylo to u našeho tehdejšího producenta ve středních Čechách a ta zpěvačka se jmenuje Lenka Slabá, později Bláhová a teď Vostrá,“ dodává s úsměvem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.