Hokejový útočník Radek Ťoupal byl přímo u toho, když na Floridě padlo za 14 minut deset gólů

20. březen 2023

Všechno odstartoval v první minutě gólem Montreal a ve 14. už byl stav 7:3 pro Floridu. Tak jsme se s Radkem Ťoupalem, který vyrazil do Spojených států za synem, spojili a poslechli si, jaký to pro něj byl zážitek.

„Takový zápas jsem za celou dobu, co se pohybuji ve vrcholovém hokeji jako hráč, trenér či manažer, nikdy nezažil. Bylo zvláštní, že si puk vždycky našel cestu do sítě z jakéhokoliv místa v útočné třetině. Ať to bylo z rohu, po kombinacích, tečí, střelou z těžkého úhlu od mantinelu.“

Čtěte také

Celý rozhovor si poslechněte online ve Sportovních ozvěnách.

Další minuty Sportovních ozvěn jsou věnované volejbalu, aquatlonu a výsledkovým tabulkám.

V době vysílání Sportovních ozvěn stále ještě čekal Jihostroj České Budějovice na první odvetu. První zápas doma proti Aeru Odolena Voda zvládl tým ve třech setech. Jak to vidí trenér Vojtěch Zach a blokař Peter Ondrovič?

Přesně 174 závodníků se postavilo na start druhého závodu Českého poháru v aquatlonu, který se uskutečnil v Českých Budějovicích. Český pohár vyhráli Šimon Koblížek a Zuzana Pičmanová.

Výsledky a tabulky

Extraliga házenkářů: Maloměřice – Strakonice 28:22, první zápas série o 9. místo v nejvyšší soutěži basketbalistek: Trutnov – Strakonice 79:55.

Fotbalisté Dynama České Budějovice porazili ostravský Baník 2:1. Trenér Marek Nikl mluvil o ofenzivním pojetí. Do hry poslal 4 útočníky.

Táborsko ve druhé nejvyšší soutěži hrálo s Jihlavou.

Ke konci března už odstartují prvními jarními zápasy také první třídy. Tady je po podzimu tabulka první B třídy skupiny D.

  1. místo Nová Včelnice 28 bodů
  2. Borek 27
  3. Nová Bystřice 26 
  4. Neplachov 26 
  5. Kardašova Řečice 24 
  6. Buk 22 

Poslední jsou se ziskem 6 bodů České Velenice, ty ale mají naprosto stejný bodový zisk jako 13. Ševětín.

Potom se také můžete vydat třeba právě na zápasy fotbalové první třídy skupiny D. V neděli v 15.00 na sebe narazí 3. a 5. tým.  Nová Bystřice přivítá Kardašovu Řečici. Fotbalistů přejeme úspěšné jaro a ve volejbalistů Jihostroje vítězství ve třetím zápase čtvrtfinálové série extraligy.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.