Hokejisté budějovického Motoru v přípravě nastupují také proti soupeřům ze zahraničí

15. srpen 2019 07:27

Hokejisté Motoru České Budějovice změřili v přípravě síly s týmem z Kazachstánu, v pátek se chystají do Rakouska a v příštím týdnu nastoupí proti Němcům.

V prvním utkání na domácím ledě hráči Motoru porazili Irtyš Pavlodar 2:1. Výsledek tentokrát nebyl úplně to nejdůležitější, přece jen šlo pouze o přípravu. Diváci se ale na první zápas v Budvar aréně hodně těšili.

Kdo ale vybírá soupeře? Proč Motor nastoupil právě proti Pavlodaru? „Vždycky na konci sezóny se domluvíme, kdo koho osloví, jaké jsou možnosti, takže je to taková vzájemná dohoda trenérů a vedení klubu,“ vysvětlil generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Čtěte také

Kazaši přicestovali s vizitkou mistra své země z let 2013, 2014 a 2015. Za klub hrával Tomáš Vak. Rozhodující ale bylo to, že Pavlodar dorazil na přípravný kemp právě do České republiky. „To je ten hlavní důvod, protože jsou v Budějovicích na soustředění,“ potvrdil Stanislav Bednařík.

Za Motor nastoupil i syn Dalea Hawerchuka, medailisty ze světového šampionátu a dvojnásobného vítěze kanadského poháru. „Uvidíme, je tady na zkoušce, dostal zatím dva přípravné zápasy. Aby se tady udržel, musí především střílet branky. Jednu dal, když přidá dalších pět, tak určitě má šanci tady zůstat,“ komentoval Stanislav Bednařík.

Tak teď už má Benjamin Hawerchuk před sebou jen čtyři možnosti, nejbližší už v pátek v Linci. Proti Pavlodaru se střelecky neprosadil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související