Trenér Motoru po prohře 0:4 s Porubou svolal tiskovou konferenci přímo v šatně

10. leden 2019 09:39

Hokejisté Motoru České Budějovice prohráli v domácím prostředí s Porubou ve druhé nejvyšší soutěži 0:4. Po utkání čekalo na novináře překvapení. Trenér Václav Prospal svolal tiskovou konferenci přímo mezi hráči v šatně.

Při zápase už po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre překvapivý stav – 0:2 pro Porubu. Druhý gól hostujícího týmu vstřelil kapitán Jiří Zdeněk. „Je pravda, že prvních deset minut na nás Budějovice trochu vletěly, takže asi měly více střel a více šancí. To jsme nějak přestáli, rozjeli jsme tu cestu, zvedli jsme se a myslím, že to potom bylo vyrovnané utkání,“ popisoval.

Kapitánovi domácího týmu, kterým je při absenci Zdeňka Kutláka René Vydarený, moc do řeči nebylo. Z jeho pohledu obehraná písnička – hodně střel, málo gólů.

„Myslím, že jsme měli šancí dost na to, abychom nějaké góly dali. Náš problém je, že prvních deset minut dupeme do soupeře a potom nám dojde, jako bychom byli hrozně zklamaní z toho, že jsme gól nedali, necháme se ucpat, dostaneme gól a už se vezeme. Je to zápas po zápase, hlavně tady doma. Přijde mi, že venku hrajeme líp než doma, což je trochu smutné,“ dodal.

Venca Prospal je srdcař, ale nevím, jestli to bude stačit k tomu, aby dokopal kluky do extraligy, říká Jaroslav Pouzar

Jaroslav Pouzar při setkání bývalých československých hokejových reprezentantů, kteří se v roce 1976 stali se mistry světa a získali stříbrné medaile na olympijských hrách

Pěstuje okurky a jahody, chová koi kapry a k tomu má doma tři prsteny za vítězství ve Stanley Cupu. Hokejová legenda Jaroslav Pouzar, dvojnásobný mistr světa a stříbrný z olympijských her pořád sleduje Motor České Budějovice, ale přitom rád relaxuje doma na zahradě.

Po zápase čekalo na René Vydareného, jeho spoluhráče, ale i na trenéra hostů Miloše Holaně překvapení. Trenér Václav Prospal svolal tiskovou konferenci přímo do šatny poraženého týmu. „Všichni jsme tady na jedné lodi, vyhráváš, prohráváš jako mančaft, tak se ptejte kohokoliv,“ vyzval novináře.

Důvod k tomu měl podle svých slov jednoduchý. „Všichni jsme za to zodpovědní. Prohráli jsme zápas vlastní nemohoucností, tak si to musíme zodpovědět,“ zopakoval po utkání s Porubou rozzlobený trenér Motoru Václav Prospal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související