Fotbalový klub v Týně nad Vltavou oslavil sté výročí založení

26. červenec 2021

Týn nad Vltavou vyhlíží start fotbalové sezony. Zdejší klub, který nastupuje v krajském přeboru, právě oslavil sté narozeniny. Na řadu tak přišla i rekapitulace uplynulých let a přání do budoucna.

„Myslím, že úroveň teď trochu padne, protože byla velká pauza a nemohlo se trénovat, ale zase spousta lidí bude nabuzených do nového ročníku. Náš úkol je udržet se v kraji,“ říká hráč současného týmu Jan Meidl.

„Chtěli bychom určitě hrát pro fanoušky a pohybovat se v horních patrech tabulky, abychom neměli problém se záchranou. Zároveň se už dlouhodobě snažíme o rekonstrukci zázemí u hřiště,“ dodává.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté českobudějovického Dynama ve Fortuna lize zahájili nový ročník zápasem s Teplicemi. Vítězství 1:0 zařizoval gólem Ondřej Mihálik, tedy nová posila týmu.

Hodně smolný průběh mělo utkání druhé ligy pro jediného jihočeského zástupce v soutěži. Klub  FC MAS Táborsko sahal minimálně po bodu, ale exligový tým z Brna měl nakonec víc štěstí. O výhře hostů 1:0 rozhodl v 82. minutě Přichystal.

Jihočeský windsurfař Karel Lavický, který reprezentuje na olympijských hrách v Tokiu, vstoupil do první rozjížďky velmi dobře a aktuálně se pohybuje okolo dvacátého místa.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související