Fotbalisté Dynama České Budějovice udrželi první ligu. Baráž s Táborskem byla ale dramatická

3. červen 2024 08:13

České Budějovice ve druhém utkání fotbalové baráže o nejvyšší soutěž v Táboře remizovaly 1:1. Dynamo se zachránilo, Táborsko zakončilo vydařenou sezonu bojovným výkonem před nadšenými diváky, kteří zaplnili stadion do posledního místa.   

Na stadion v Kvapilově ulici v Táboře dorazilo 2500 diváků. Bylo vyprodáno. Po dramatické a poměrně vyrovnané baráži byli nakonec spokojenější hráči českobudějovického Dynama, kteří udrželi první ligu.

Pochvalu pro své hráče měl ale i trenér Táborska Roman Nádvorník. „Poděkuji jim a smeknu před nimi klobouk, protože ten výkon byl fantastický. My jsme Budějovice nepustili za půlku, hráli jsme na jednu bránu. Je pro nás obrovské zklamání, že jsme to nedotáhli do konce. Dovolím si říct, že jsme byli o třídu lepší,“ komentoval.

Záložník Dynama České Budějovice Marcel Čermák připustil, že si po závěrečném hvizdu hodně zhluboka oddechl. „Nepamatuji si, jestli jsem se někdy takhle cítil. Když jsme dostali gól, čas plynul strašně pomalu, bylo vidět, že jsme vyšťavení, že sezona byla strašně dlouhá. Díky bohu jsme to zvládli a udrželi jsme v Budějovicích první ligu,“ řekl.

Po podzimní části sezóny byly České Budějovice podle odborníků jasně na odpis. „Naším cílem bylo neskončit poslední, nesestoupit rovnou, ale jít do baráže a zvládnout to. Řekli jsme si, že jít do baráže je zázrak číslo jedna a zázrak číslo dvě byl dokončen tím, že jsme to zvládli. Je to neuvěřitelný příběh a jsem strašně rád, že se to povedlo,“ dodal Marcel Čermák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související