Eva Kadlčáková: Padesát důvodů, proč milovat ženy

Zaprvé: ženy jsou krásné. I kdyby byly tlustší sebevíc, když jim do vlasů zasvítí odpolední slunce, jsou krásné, a ne že ne. Zadruhé: mají ďolíčky. Ve tvářích, na břiše i na nohou. Zatřetí: sedají si s nohama stisknutýma k sobě.

Začtvrté: jen ženská noha přes druhou ženskou nohu může vyvolávat tolik otázek. Zapáté: jsou upejpavé. To jejich cvrlikání a uculování, štěbetání a klopení očí – to je prostě nepřekonatelné. Zašesté: ženy mají mezi sebou jakési tajemství, které mužům nesdělují, a pokud jim ho sdělí, přestanou je muži považovat za ženy. Zasedmé: ženy přemýšlejí jinak, což je výzva. Je to luštěnka. Zaosmé: žena je roštěnka. Zadeváté: to se rýmovalo, jiný smysl to nemělo, ženy milují věci, které nemají smysl, poezii i cetky.

Zadesáté: ženy pro sebe stále něco dělají. Je obdivuhodné, kolik energie věnují péči o svůj zevnějšek. Kolik jí pak asi ještě mají schováno pro vás...? Zajedenácté: ženy se scházejí. Jsou družné, společenské a jejich hovory se vždycky nějakým způsobem týkají mužů – byť jenom tím, jaké nudle ten jejich rád, zdali kupované anebo domácí. Zadvanácté: ženy vaří. Ať už dobře nebo špatně, cítí povinnost to aspoň občas zkusit. Jinak mají výčitky svědomí a s tím se dá pracovat. Zatřinácté: pláčou u filmů – no, je něco ještě více k zulíbání? Začtrnácté: jejich zadek vypadá dobře, když leží nahé na břiše. Zapatnácté: mazlí se s dětmi, jsou tedy plné lásky a náklonnosti. Zašestnácté: sluší jim lodičky. Zasedmnácté: sedí-li zády a ťukají do klávesnice, neodtrhnete oči od jejich šíje. Zaosmnácté: když jdou, vlají jim vlasy. Zadevatenácté: dlouhé vlasy na polštáři. Zadvacáté: když spějí, slintají. Dělala to i Marylin Monroe.

Zadvacáté prvé: udílejí rozkazy hned poránu, jsou své. Zadvacáté druhé: bez nich by muži zašli ve špíně. Zadvacáté třetí: jsou čistotné, a proto nevynášejí odpadky. Nemohou se na ně ani podívat. Zadvacáté čtvrté: vůně ženy – kapitola sama pro sebe. Zadvacáté páté: voní po nich váš župan – alespoň malý výňatek z té kapitoly. Zadvacáté šesté: všude nechávají vlasy, sponky a časopisy o dietách. Zadvacáté sedmé: obětavě si vyměňují recepty. Zadvacáté osmé: zeleninový blivajz s ohledem na vás vaří jen, jste-li na služební cestě. Zadvacáté deváté: hladí vás a chlácholí, když vám docházejí síly. Zatřicáté: nechtějí, abyste se jim při domácích pracích pletli pod ruce. Zatřicáté prvé: mají úžasné pánevní kosti. Zatřicáté druhé: mají i úžasný, libový bok. Zatřicáté třetí: v tomto věku jsou k sežrání. Za třicáté čtvrté: jsou náladové. Dobrá nálada se jim proto vždycky vrátí. Za třicáté páté: víc snesou. Za třicáté šesté: jsou schopny pochopit elektrický obvod a spravit vypínač. Za třicáté sedmé: jsou opatrné a vždy předtím vypojí pojistky. Za třicáté osmé: rády chodí bosy. Za třicáté deváté: jsou trochu průsvitné.

Za čtyřicáté: jsou hebké. Za čtyřicáté prvé: jsou měkké. Za čtyřicáté druhé: jsou vláčné. Za čtyřicáté třetí: jsou ohebné. Za čtyřicáté čtvrté: jsou pevné. Za čtyřicáté páté: jsou mazané. Za čtyřicáté šesté: jsou lesklé. Za čtyřicáté sedmé: jsou tak nádherné, když tančí. Za čtyřicáté osmé: dávají děti. Za čtyřicáté deváté: milují muže. Za padesáté: v každé je kus chlapa!

Spustit audio