Doma v Austrálii by volejbalista o Vánocích šel k moři a griloval, tady ho čeká zima a možná i sníh

10. prosinec 2018 15:32

Kdyby byl doma, nejspíš by vyrazil k moři. Zahrál by si s kamarády na pláži beachvolejbal a potom si ugriloval s rodiči rybu. Protože ale Australan Max Staples hraje extraligu volejbalu za České Budějovice, čekají ho úplně jiné Vánoce.

„Já už budu prožívat své páté evropské Vánoce. Loni jsem byl o Vánocích ve Francii, strávil jsem svátky také v Nizozemsku nebo Belgii,“ prozrazuje Max Staples.

Oproti oslavám v Austrálii tady podle svých slov zažíval něco úplně jiného. „Když jsou Vánoce v Austrálii, je léto. Australané chodí na pláže, grilují. Tady je zima a někdy sníh. Je to rozdíl,“ říká.

Tak trochu se mu někdy po australských plážích a barbeque zasteskne. Obzvlášť po časech, kdy byl jako malé dítě mezi kamarády. Dnes je mu čtyřiadvacet a na svátky doma vzpomíná s láskou. „Byly to krásné časy. Máme v Austrálii velikou rodinu, mívali jsme veliký oběd. Vždy o Vánocích společně dlouho grilujeme, někteří lidé raději večeří, ale v naší rodině si užíváme vánoční oběd,“ vzpomíná.

Fotbalista z Konga po sezóně domů nepoletí. Nevydělal ještě dost peněz

Elvis Mashike Sukisa, fotbalový útočník z Konga, který hraje ze českobudějovické Dynamo

Poslední zápas fotbalové Fortuna národní ligy čeká v pátek tým českobudějovického Dynama na stadionu Žižkova. Na trávník vyběhne i útočník z Konga Elvis Mashike Sukisa.

A už v poledne mají v rodině Maxe Staplese rozděleny všechny dárky. Sám by si letos ze všeho nejvíc přál, aby ho už přestaly trápit zdravotní problémy. Australan toho totiž zatím v první polovině sezóny moc neodehrál, do zápasů naskakoval jenom epizodně. Nejprve odpočíval po příletu z mistrovství světa, pak ho z tréninku vyřadilo zranění zad.

Max Staples bývá rád na všechno připravený a nezaskočí ho ani tradiční vánoční kapr. „Kapra jsem už jedl v restauraci. Znám tu rybu, ale rád bych o letošních Vánocích odjel na pár dní do Belgie,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související