Fotbalista z Konga po sezóně domů nepoletí. Nevydělal ještě dost peněz

23. květen 2018 15:15

Poslední zápas fotbalové Fortuna národní ligy čeká v pátek tým českobudějovického Dynama na stadionu Žižkova. Na trávník vyběhne i útočník z Konga Elvis Mashike Sukisa.

Elvis, který v letošní sezóně obléká dres Dynama České Budějovice, v Praze hrával, nastupoval za Vltavín. Atmosféru žižkovské Viktorky ale prožije poprvé v životě. „Tam to neznám, na Žižkově jsem ještě nehrál,“ říká.

Zápas podle něj bude těžký, oba týmy potřebují vyhrát. Elvis Mashike Sukisa navíc ještě pociťuje následky nedělního duelu s Třincem, kdy se pral na hrotu útoku jako o život a svedl spoustu soubojů. „Cítím se unavený, ale půjdu na regeneraci a bude to v pohodě,“ dodává.

Po pátečním třicátém kole druhé ligy sezóna končí a všichni hráči se rozjedou domů. Z Českých Budějovic to pochopitelně nejdál má právě Elvis Mashike Sukisa.

Náročná rychlostní zkouška na výstavišti a obávané Malonty. Jela se Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov vyhrál Jan Kopecký. Dynamo odehrálo poslední domácí zápas v letošní sezoně. Lukáš Dudek zaznamenal v Olešníku hattrick. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Za čtrnáct dní oslaví čtyřiadvacáté narozeniny a rád by je prožil doma. „V Kongu mám rodinu, šest starších sourozenců, hodně mi chybí, ale teď tam jet nemůžu, protože hodně lidí potřebuje ode mě peníze a já jsem ještě tolik nevydělal. Pojedu až v zimě, když se bude dařit,“ říká.

Elvis Mashike Sukisa před časem působil na Slovensku, odtud mu zůstaly v řeči slovenské výrazy. V češtině se hodně zlepšil, ale nezapomněl ani na svoji rodnou řeč. „Mluvím i kongsky, to je těžký jazyk, kterému tu samozřejmě nikdo nerozumí, ale já si na něj vždy vzpomenu a mluvím tu kongsky a francouzsky,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související