Dodávkou plnou dobrot poděkovala vietnamská komunita z Prachaticka zdravotníkům

4. červen 2021 07:36

Malá prachatická nemocnice to na podzim ani na jaře neměla jednoduché. Právě kvůli její velikosti na tamní zdravotníky dolehla pandemie plnou silou. Vědomi si toho ale jsou obyvatelé okresu, kteří po celou dobu nemocniční personál zásobovali dárky.

Už počtvrté sem ve středu s dodávkou plnou dobrot přijeli zástupci vietnamské komunity z Prachaticka. Dar převzal ředitel nemocnice Michal Čarvaš. „Děkujeme, že se staráte o náš personál, moc si toho vážíme,“ reagoval.

Jednou z iniciátorek celé akce byla Marie Klujbrová. „Přivezli jsme pečivo, ovoce, kávu, limonády a hlavně jsme se snažili jim trochu osladit život, když mají takové těžké období,“ řekla.

Čtěte také

Podpory od lidí se prachatickým zdravotníkům dostávalo po celou dobu pandemie. „Ze začátku nás to až dojalo k pláči. Začátek byl krušný, nikdo nevěděl, co čeho jdeme, při prvních službách jsme byli dvanáct hodin v ochranných oblecích, takže taková podpora pak byla povzbuzující,“ vzpomínala vrchní sestra interny Markéta Kubová.

Dalším vytíženým oddělením byla i jednotka intenzivní péče. Její hlavní sestra Jana Předotová přemítala, proč zrovna v jejich regionu lidé vyjadřují nemocnici tak velkou podporu: „Myslím, že to je také z toho důvodu, že ví, jak to funguje ve větších nemocnicích. Tam jsou lidé braní jenom jako kusy, kdežto my k pacientům přistupujeme jinak, je to spíš domáčtější a oni si toho váží.“

I když si personál nemocnice všech darů cení, zdravotníci doufají, že taková podpora už nebude potřeba.

Spustit audio

Související