Do Tábora se po pěti letech vrací světový pohár v cyklokrosu, slibuje velkou podívanou

1. říjen 2018

Je tu cyklokrosová sezona a Tábor se těší na světový pohár. Jihostroj má za sebou ostrou premiéru. Florbalové Štírky hrály se Střešovicemi. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jihočeské město Tábor je cyklokrosovým centrem, a protože začala sezóna, tak se i tady hovořilo o tomto populárním sportovním odvětví.

Letošní cyklokrosová sezóna odstartovala ve Spojených státech amerických. „Já myslím, že rozvoj cyklokrosu po celém světě je směr, kterým se to bude do budoucna rozvíjet,“ říká Petr Balogh, šéf českého cyklokrosu a táborský patriot.

Teď už je pozornost upřena na domácí Toi Toi Cup. „Máme v online přihláškách už přes 330 závodníků, což je nárůst asi o šedesát oproti předchozímu roku. Budeme mít pět přímých přenosů a tři plnohodnotné záznamy, takže já jsem spokojený,“ komentuje Petr Balogh.

A 17. listopadu se pojede v Táboře Světový pohár. „Vrací se do Tábora po pěti letech. Kdo má rád cyklokros, nebo vůbec vrcholový sport, se má na co těšit, protože vidět v táboře van der Poela v možná posledním souboji s van Aertem, to je prostě tahák,“ dodává Petr Balogh s tím, že na závod se chystá i Kateřina Nash.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice v extraligové premiéře vyhráli 3:1. Smečař Petr Michálek v kladenské jámě lvové říkal: „Bylo to z obou stran trochu nervózní, dělaly se chyby na obou stranách. Šťastnější první dva sety pro nás, pro ně pak třetí a ten čtvrtý už jsme se trochu rozehráli a jsem rád, že jsme vyhráli.“

Florbalistka Gabriela Kaňková hraje za českobudějovické Štírky

V první lize volejbalistek se hrálo českobudějovické derby. Madeta dvakrát vyhrála v zajímavých zápasech nad Hlincovkou. Po utkání vyprávěly obě nahrávačky Vendula Michalová z Hlincovky a Zuzana Marková z Madety, že vnímají vyhecovanou atmosféru.

Ve florbalovém poháru Štírky České Budějovice – Střešovice 2:13. Dva góly velikému favoritovi vstřelila Gabriela Kaňková, proto i jí patřil potlesk diváků po zápase. „Jsou rychlejší, alespoň jsme se něco ponaučily. My na ně nemáme. Při prvním gólu na mě tlačily, ten druhý jsem si prokličkovala po zemi do brány,“ popisovala.

Tabulka:

Krajský přebor přinesl o uplynulém víkendu tyto výsledky: Roudné – Osek 0:2, Blatná – Hluboká 1:1, Český Krumlov – Dražice 3:0, Čimelice – Milevsko 0:2, Katovice – Protivín 3:1, Rudolfov – Olešník 1:1, Jankov – Třeboň 1:1 a Lom – Želeč 1:3.

V tabulce je první Český Krumlov o bod před Olešníkem. Na chvostu jsou pětibodoví Protivín, Roudné a Čimelice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.