Dětství, cesta k hudbě i popularitě a lidé, které na ní potkal, ve vzpomínkách výjimečného zpěváka Karla Hály

2. říjen 2023

„To byla stěžejní písnička – Take These Chains from My Heart. Chtěl jsem ji hned zpívat. To se mi tak líbilo, jak to šlo Rayi Charlesovi od srdíčka. Druhý den přišel Jirka Štaidl a řekl: Tady to máš.“ Těmito slovy vzpomínal zpěvák Karel Hála na jeden ze svých největších hitů Dej mi pár okovů se Štaidlovým krásným textem.

Druhý říjen je dnem nedožitých devadesátin zcela jistě jednoho z nejlepších českých zpěváků populární a swingové hudby s výraznou fyziognomií – Karla Hály. A tak je nasnadě, že Karlovi Hálovi je věnováno písničkové setkání pod Světly ramp.

Kromě Dej mi pár okovů zazní samozřejmě další Hálovy hity jako Můj otčenáš, Hádej, Matyldo nebo Ona je krásná, ovšem také méně známé songy. A vše bude provázáno výňatky ze vzpomínkového rozhovoru, který s tímto výjimečným zpěvákem natočil před léty v jeho domku u České Lípy autor pořadu.

Můžete se tedy projít s Karlem Hálou, jenž se vydal na věčnou pouť před patnácti roky, v jeho vyprávění dětstvím, cestou k muzice i popularitě, ale také angažmá v různých divadlech a orchestrech.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související