Dechovka bude znít v Trhových Svinech, Plané nad Lužnicí i na pivním festivalu v Budějovicích

19. srpen 2021

O nadcházejícím víkendu můžete navštívit vystoupení věhlasných dechových kapel. Kupříkladu Podhoranka se 21. srpna vypraví do Vyššího Brodu a zpestří svými písničkami svatobartolomějský trh a pouť. Začne už v 10 hodin.

Božejáci dostojí svému přídomku „hasičská dechovka z Vysočiny“, protože v sobotu budou v Pacově hrát místním dobrovolným hasičům při oslavě jejich 150. výročí. Slavnostní průvod projde městem

Hlavním víkendovým magnetem bude 23. ročník Hudebního festivalu Karla Valdaufa v Trhových Svinech. Program bude velmi pestrý a vícežánrový. Co se dechovek týká, tak v sobotu od 15 hodin se na Žižkově náměstí představí Jihočeští rodáci, Straňanka, Žadovjáci a Babouci. O noční zábavu se postará univerzální Fordance Orchestra. V neděli v 10 hodin předstoupí před publikum Podhoranka, Otavanka, Fryštácká Javořina, Top Band, Kumpanovi muzikanti a Jižani.

Babouci budou v pátek první kapelou, která vystoupí na Festivalu budějckých pivovarů na Sokolském ostrově. Zahájení je plánováno na 14. hodinu. V sobotu brzy ráno nasednou do aut, aby v poledne zahráli na přehlídce dechových hudeb v Teplé u Mariánských Lázní.

Strakonická Nektarka vystupuje bohužel velmi málo. Proto si nenechte ujít její nedělní koncert ve strakonické Panské zahradě. Začátek bude v 17 hodin.

V neděli 22. srpna se bude v Plané nad Lužnicí konat 14. ročník Plánského dechovkového festivalu. Na Ostrově zde od 14 hodin zahrají Kapelle Nagelberg z Rakouska, Golčovanka, Šarovec, Řečická kapela a Keramička.

Pozvánky na mnoho akcí i s vpísněmi si poslechněte v pořadu Dechovkovinky. Součástí je i připomínka narozenin zpěváka Viktora Porkristla a skladatele Petra Spanilého a vzpomínka na trumpetistu Josefa Stuchlého a skladatele Václava Vačkáře.

Spustit audio

Související