Další fotbalové hřiště v Písku projde rekonstrukcí

17. únor 2006

Písek zamítl žádost TJ Hradiště o příspěvek 6,5 milionu korun na opravu fotbalového hřiště. Zastupitelé ale rozhodli, že každou korunu, již oddíl získá mimo městské zdroje, Písek dorovná korunou z městského rozpočtu. Nejvýše ale město na rekonstrukci povrchu hřiště přispěje čtyřmi miliony korun.

"Nejdřív pro to musí učinit něco oddíl sám. I při rekonstrukcích jiných hřišť ve městě jiných fotbalových oddílů tam určitý spolupodíl v získávání různých prostředků byl, takže je to spravedlivé," řekl ČTK starosta Luboš Průša. Na hřišti, které je ve velmi špatném stavu, hraje několik set hráčů a je jediné v městské části Hradiště.

TJ Hradiště chce podle Průši vedle hřiště vybudovat další. "Rozšíření hřiště brání neochota vlastníků těch sousedních pozemků je prodat za nějakou reálnou cenu, která by odpovídala ceně tržní pozemku pro sportovně-rekreační účely," poznamenal Průša. Poslední nabídka vlastníků byla zhruba 380 korun za metr čtvereční. Jen nákup pozemků pro hřiště by tak stál šest milionů korun.

Vedení TJ Hradiště nechalo vypracovat studii, ze které vyplývá, že pro rekonstrukci fotbalového hřiště na Hradišti bude potřeba 6,529 milionu korun. TJ Hradiště nemá vlastní zdroje, obrat klubu se pohybuje kolem 500.000 korun ročně a příjmy nepřesahují 250.000 korun na rok. S žádostí o dvoumilionovou dotaci se oddíl obrátí také na Českomoravský fotbalový svaz. Dalších 600.000 korun chce klub získat od Asociace tělovýchovných klubů a sportovních jednot.

V Písku jsou kromě hřiště na Hradišti dvě fotbalová hřiště FC Písek, hřiště s umělou trávou a hřiště u základní školy Tomáše Šobra, které je ale ve špatném stavu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio