Cykloservisy čelí po znovuotevření náporu zákazníků, kteří chtějí připravit kolo na sezónu

10. duben 2020 12:07

Před Velikonocemi se vláda rozhodla znovu otevřít obchody jako stavebniny, hobbymarkety nebo železářství. Lidé také můžou využívat služby cyklistických prodejen a servisů.

V České republice je ale stále vyhlášený nouzový stav kvůli šíření nákazy novým typem koronaviru. Prodejny musí dodržovat přísnější hygienická opatření.

Mezi prvními zákazníky, kteří přišli do znovuotevřené cykloprodejny se servisem v Táboře, byl Vladimír Hybner. „Potřebuji seřídit kolo a koupit kolo pro mladšího syna,“ vysvětlil.

Otevření obchodu přivítal. „Válet se doma v tomhle počasí je špatné, na druhou stranu člověk chce ochránit sebe i lidi okolo, takže jezdíme s rouškou, což není úplně ideální, protože místo toho, abychom si roztáhli plíce, se přiotravujeme,“ popsal.

Čtěte také

Vláda ale v tomto týdnu uvolnila i podmínky pro sportování. Lidé, kteří se pohybují sami v přírodě například při běhu nebo jízdě na kole, roušku mít nemusí. „Já si ji jenom sundávám tam, kde není zástavba a kde si to mohu dovolit,“ dodal Vladimír Hybner.

S rukavicemi a rouškou opravuje kola majitel obchodu a servisu Filip Ryjáček. „Práce je hodně. Jestli přijdou všichni, kdo volali, tak nevím, jak to zvládneme. Otevření prodejny je pouhý den před velikonočními svátky, a tím pádem málo času pro zákazníky,“ řekl.

Obchod dodržuje předepsané hygienické podmínky. Zákazníci si mohou hned u dveří omýt ruce dezinfekcí, k dispozici mají i jednorázové rukavice. Ochranné pomůcky používají také všichni pracovníci.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související