Čtvrteční Noční linka: Co si dáváte rádi o víkendu na oběd?
Vaří se u vás na nedělní oběd stále něco tradičního, na co se všichni těšíte? Je to tolik u nás všude oblíbený řízek? A peče se také o víkendu nějaký koláč nebo bábovka? Říká se u vás, že maso bude až o víkendu a tradičně se pak vaří třeba svíčková? Co míváte rádi a často o víkendu na oběd?
Někteří odborníci říkají, že vše začíná nákupem a vlastně mají pravdu. Ale ještě bych dodala, že také konkrétním plánem. A myslím, že v mnoha domácnostech se často všichni členové rodiny baví o tom, co se bude o víkendu vařit, ať už v sobotu či v neděli. A v některých domácnostech se také dodržují sobotní či nedělní tradice a zvyky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.