Charitativní akce Psí Vánoce pomáhá opuštěným zvířatům v útulku v Českém Krumlově

30. listopad 2019 15:21

Necelý měsíc před Vánocemi chtějí někteří lidé v Českém Krumlově nadělovat. Proto volají do městského psího útulku a radí se s pracovníky, jaké vánoční dárky opuštěným zvířatům vybrat.

Do charitativní akce Psí Vánoce, která se letos uskuteční už po patnácté, se každoročně zapojí stovky dobrovolníků.

„Hodně využijeme deky pro nemocná zvířata, která tady máme v rámci karantény, a co se týče pochutin, tak piškoty jsou úplně ideální,“ říká Vlasta Horáková, která má útulek na starosti jako pracovnice odboru životního prostředí městského úřadu.

Dobrovolníci podle ní často volají a ptají se, co přesně by útulek potřeboval. „Fascinující na tom pro nás je, že přestože jedeme patnáctý ročník této naší krásné akce, tak ten počet lidí stále stoupá,“ dodává.

Čtěte také

Příspěvek do kasičky vybrali žáci Základní školy T. G. Masaryka v Českém Krumlově. „Máme rádi zvířata. Určitě jsme rádi, když i zvířata budou šťastná, nejen lidi. Chtěli bychom jim pomoct najít domov, nebo aby se alespoň měli dobře v útulku,“ vysvětlují.

Základní škola přispívá na Psí Vánoce už třináctým rokem. „Chceme, aby se děti podílely na pomoci komukoli. Pěstuje to v nich lásku k bližnímu a souvisí to samozřejmě i s časem adventu,“ vysvětluje ředitel Josef Haláček.

Českokrumlovský útulek oslaví Psí Vánoce 20. prosince. V tento čas se tady sejdou všichni dobrovolníci dárci, kteří opuštěným zvířatům pomáhají.

Spustit audio

Související