Českobudějovická diecézní charita vybrala v Tříkrálové sbírce více než 11 milionů korun

14. únor 2023 11:07

Českobudějovická diecézní charita vybrala letos v Tříkrálové sbírce 11,4 milionu korun. To je o 2,25 milionu více než loni. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí Diecézní charity České Budějovice Veronika Kabátová.

„V letošním roce jsme měli největší množství pokladniček – celkem 2411 – a koledníci do nich vybrali přes 11 milionů korun. Zhruba 300 tisíc korun pak lidé věnovali do sbírky prostřednictvím on-line a bezhotovostních plateb,“ uvedla diecézní koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Vaňo.

Charity peníze použijí na předem schválené záměry. Jde zejména o pomoc lidem s různými druhy handicapů, nemocným, seniorům, neúplným rodinám, dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí nebo dofinancování svých služeb. Část peněz také věnují na vybavení a provoz humanitárních skladů pro mimořádné události.

„Výsledku si velmi vážíme a moc za něj děkujeme všem, kteří na něm mají zásluhu. Jde o velmi náročnou činnost, při níž koordinátoři mají nejvíce práce mezi vánočními svátky a Novým rokem, kdy jiní lidé čerpají dovolenou,“ řekl ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Českobudějovická diecéze zahrnuje Jihočeský kraj, na Vysočině okres Pelhřimov a v Plzeňském kraji Nepomuk a okolí. Na ploše 12,5 tisíce kilometrů čtverečních má 241 farností, 120 kněží a biskupů, na území je téměř 600 kostelů a kaplí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související