Dárek k Valentýnu dostala i zvířata. Speciální kampaň pomáhá útulkům a záchranným stanicím

15. únor 2023 08:27

Svatého Valentýna slavili lidé i zvířata. Na svátek zamilovaných Jihočeši obdarovávají nejenom své blízké, ale v poslední době také domácí mazlíčky. Zvířecí valentýnská oslava se konala třeba ve Srubci na Českobudějovicku.

Dárek k Valentýnu přinesla tříleté fence Týně její majitelka Daniela Princová ze Srubce. Týnu si vzala z útulku, když jí byl necelý rok. Od té doby jsou nerozlučná dvojka. „Myslím, že jsme našly jedna druhou. Nevím, co bychom bez sebe dělaly,“ usmívá se Daniela Princová.

Zvířecí člen rodiny podle ní vždy dostane nějaký valentýnský dárek. „Je to jeden z obyvatel domu, kterého zbožňuji úplně nejvíc. Manžel neprotestuje, on už si zvykl,“ komentuje Daniela Princová.

„My se každý den snažíme dělat maximum pro to, aby zvířata, Týna i zbytek naší smečky, u nás byla stoprocentně spokojená, aby se jim dařilo, abychom jim dali komfort, jaký si zaslouží, aby nám bylo spolu dobře,“ dodává.

Někteří lidé pomáhali i opuštěným zvířatům. Nadace na ochranu zvířat už podruhé zorganizovala kampaň Valentýn pro zvířata. Výtěžek půjde do útulků a záchranných stanic.

„Peníze budou využity zejména na péči o mláďata, veterinární péči, odčervení, očkování, ať už se to týká třeba koťat nebo zajíčků v péči záchranných stanic. Určitě zbyde i na pamlsky, které si zvířata v lidské péči také zaslouží,“ upřesnila Zdeňka Nezmeškalová z nadace.

Peníze je možné poslat formou dárcovské sms ve tvaru DMS OCHRANAZVIRAT 190 na číslo 87777. Cena dms je 190 korun.

Podrobnosti najdete na webu ochranazvirat.cz. Nadace uvítá příspěvky v průběhu celého roku.

Spustit audio

Související