České ženy si musí udělat čas na péči o sebe, říká vizážistka, která líčila Céline Dion a Cher

6. duben 2018

Céline Dion, Cher, Janet Jackson, Lady Gaga nebo krasobruslařky Katarina Witt a kontroverzní Tonya Harding. To jsou jen některé ze známých žen, se kterými pracovala vizážistka českého původu Alena Klenot.

Její cesta k zajímavé kariéře plné hvězd začala, když ve dvaceti letech opustila Československo a přesídlila do Kanady. „Nevěděla jsem, co tam budu dělat. Měla jsem ekonomické vzdělání, ale můj otec pracoval jako filmový střihač, já s televizí byla úzce spjatá a už jako mladá jsem milovala make up, tak jsem se rozhodla, že budu vizážistkou,“ vzpomíná.

Nestačilo však pouhé rozhodnutí. Alena Klenot prošla mnoha školami, získala vzdělání od věhlasných kosmetických a vizážistických firem, pracovala s Chanelem nebo Diorem. Vystudovala i obor zaměřený na make up pro televizi a film.

Ze všech celebrit, se kterými se setkala, má nejraději Céline Dion. „S ní jsem strávila nejvíce času a mohu říct, že jsme i kamarádky. Céline je vynikající žena, velice silná a přirozená. To, co vidíte v televizi, taková ona je. Je prototypem toho, jak by hvězda měla vypadat, skromná, pracovitá, profesionální,“ popisuje.

V Hollywoodu moc šedých myšek není

Také sama Alena Klenot na první pohled zaujme. Nosí výrazné brýle a barevné oblečení. „Přes třicet let pracuji v Hollywoodu a tam moc šedých myšek není. Každý se snaží najít nějaký styl, aby nezapadl do šedého světa,“ vysvětluje.

Důležitý je pro ni a její vzhled také pohyb. „Nikdy jsem nedržela diety, ale celý život cvičím. Skloubení pohybové a duševní rovnováhy je velice důležité,“ připomíná.

Před nedávnem vydala Alena Klenot knihu s názvem Jsem příliš mladá, abych zestárla. V ní je prý mnoho tajemství, které pomohou ženám vypadat skvěle. „Je to ale životní práce, nestane se to přes noc. Člověk musí žít určitým životním stylem, v takzvaném anti aging se kloubí moderní věda s alternativní, musíme to praktikovat a všechno se pak na nás ukáže. Když se o sebe celý život nebudeme starat, tak to samozřejmě nepůjde hned,“ žíká.

Po čtyřicítce je třeba péči zdvojnásobit

Jedním tajemstvím jsou podle ní bioidentické hormony, o kterých se v Čechách zatím vůbec nemluví, druhým pak umění milovat se, pečovat o sebe a opravdu si užívat život.

České ženy někdy mají pocit, že po padesátce už o sebe nemusí moc dbát, ale podle Aleny Klenot je tomu právě naopak a už po čtyřicátém roce věku je potřeba péči o sebe zdvojnásobit. „Ženy v České republice jsou velice zaneprázdněné a nemají na sebe čas, americké ženy si ho vždycky udělají. Proto jsem také napsala knihu. Chtěla bych přinést české ženě osvětu v tom, jak se musí opečovávat, starat o sebe, protože když to neudělá ona, tak to neudělá nikdo jiný,“ zdůrazňuje Alena Klenot.

Jejím snem je, aby se kniha Jsem příliš mladá, abych zestárla, dobře prodávala. Velká část výtěžku je totiž určena nejrůznějším nadacím a charitativním organizacím.

Spustit audio

Související