České Budějovice, nebo Táborsko? Dva jihočeské kluby bojují v baráži o první fotbalovou ligu

31. květen 2024 08:49

Fotbalová baráž je v polovině. O místo v první lize bojují dva jihočeské kluby – Dynamo České Budějovice a FC Silon Táborsko. Po prvním utkání mají lepší pozici České Budějovice, které na domácím stadionu porazily Táborsko 2:1. V ochozech Střeleckého ostrova bylo 5892 fanoušků.

Atmosféra zápasu byla vypjatá, ale nepřesahovala rámec ostatních utkání. Pavel Novák, který podstatnou část kariéry prožil v dresu Dynama, přivezl na Střelecký ostrov Táborsko s kapitánskou páskou na rukávu. „Necítím nějakou speciální nevraživost, prostě je to normální zápas o ligu, a tak se hraje,“ komentoval.

V poločase jeho tým vedl a zdálo se, že by se Táborsku mohla podařit senzace na úkor favorita. „V poločase jsme cítili, že bychom to mohli dotáhnout, ale musím říct, že Budějovice nedaly spoustu šancí. Byly o něco lepší, ale baráž je specifická a výsledek je pro nás pořád dobrý,“ řekl.

Čtěte také

Druholigový tým Táborska po utkání pochválil českobudějovický Michal Hubínek. Do utkání naskočil v 67. minutě a byl na hřišti při rozhodující Niklově trefě v nastaveném čase. „Táborsko odehrálo super zápas, hodně nám to ztížilo. My jsme to čekali a jsme rádi, že jsme to takhle zvládli,“ popsal.

A hned doplnil recept, který by měl přivést Dynamo k udržení v lize. „Času není moc, takže musíme dobře zregenerovat. Máme skvělé maséry a věřím, že na neděli budeme maximálně připravení,“ zmínil.

Nedělní zápas začne v Táboře v 17.30 hodin. Táborský kapitán Pavel Novák tvrdí, že rozhodnuto není vůbec nic. „Je pořád o co hrát a my jsme si chtěli odvézt výsledek, se kterým můžeme doma něco udělat, protože v domácím prostředí jsme silnější. Nemáme se za co stydět a v neděli je to pořád otevřené,“ uvedl Pavel Novák z Táborska, který odehrál 249 zápasů za Dynamo a je v historických klubových tabulkách za Fujdiarem na druhém místě.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související