České Budějovice mají nejlepší plavecký bazén v zemi. Shodli se na tom závodníci v anketě

21. březen 2022

Plavci dorazili do Českých Budějovic. Klub, který se jmenuje Plavání, připravil mistrovství České republiky týmů. V roli organizátora byl muž, který ve své sportovní kariéře přeplaval kanál La Manche.

Filip Pytel je nyní šéfem klubu Plavání České Budějovice a pořádá i velké a významné závody. Patřil mezi ně ten, který se odehrál v českobudějovickém bazénu. „Je to mistrovství republiky, finále družstev, patří to mezi nejvyšší soutěže v republice, takže já to beru jako vrchol sezony,“ potvrdil Filip Pytel.

O českobudějovickém bazénu se říká, že je v něm rychlá voda. Platí stále, že na jih Čech rádi přijíždějí nejlepší čeští závodníci? „Platí to. Teď zrovna byla anketa mezi plavci o nejlepší bazén v republice a my jsme vyhráli, takže sami závodníci náš bazén hodnotí jako nejlepší,“ odpovídá Filip Pytel.

A jaká byla jihočeská plavecká stopa? Tam už to tak růžové není. „Máme týmy dívek i kluků, oba postoupily do druhé ligy, do první bohužel ne. Holky by se měly snažit o medaile v druhé lize. Kluci naštěstí postoupili, ale bohužel to teď kvůli marodce nevypadá na nic lepšího,“ uvádí Filip Pytel.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související