Celý prosinec bude křižovat Budějovice svátečně rozsvícený autobus

2. prosinec 2020 12:59

Místo Mikulášské jízdy na jeden den pojede celý měsíc jízda Adventní! Dopravní podnik města České Budějovice přichystal pro cestující na letošek novinku. Jeden z autobusů pojede vždy nasvícený a každou středu v něm budou hrát koledy.

Lidé také můžou po cestě najít přívěsek s překvapením. U příprav svítícího autobusu nechyběla naše reportérka, poslechněte s ji online.

„Z venku budou na autobusu svítící rampouchy a uvnitř barevná světýlka,“ říká při montáži Vojtěch Valigurský, elektrikář Dopravního podniku města České Budějovice.

Mikulášská jízda byla vždy jen jeden den a s ohledem na vládní opatření se nemůže nyní konat. Dopravní podnik u příležitosti blížících se vánočních svátků ale speciálně vyzdobil ve vánočním duchu autobus, který bude nasazen na některých pravidelných linkách MHD. Tento vyzdobený speciál přinese kouzelnou vánoční atmosféru každou adventní středu postupně na linkách 1, 7, 11 a 15.

Svátečně rozsvícený autobus bude mimo jiné jezdit na daných linkách po celý prosinec podle standardních jízdních řádů, svézt se tak můžete kdykoliv.

„Máme připravené girlandy, řetězy, světýlka, které budou využité v interiéru autobusu. Rádi bychom našim cestujícím zpříjemnili cestování třeba do práce, teď už některým dětem i do škol,“ doplňuje Lucie Andrlová z P.R. oddělení Dopravního podniku města České Budějovice. Jízdu cestujícím zpříjemní také hrající koledy.

První adventní jízda začíná ve středu 2. prosince, dále pak adventní autobus pojede 9., 16. a poslední 23. prosince. Tyto čtyři vánoční jízdy se ponesou v duchu tradic - adventní neděle jsou označovány jako železná, bronzová, stříbrná a zlatá, proto bude interiér vozidla na každou středu speciálně tematicky vyzdoben.

Pro cestující budou v rámci středečních jízd připravena také malá překvapení. Ve voze na různých místech bude k nalezení pět dřevěných přívěsků Dopravního podniku města České Budějovice, pod jejichž čísly je ukryta malá nadílka.

Tu si mohou cestující po předložení přívěsku vyzvednout v Informační kanceláři v obchodním centru Mercury do 8. ledna 2021.

Celou reportáž si můžete poslechnout online.

autor: Anna Vrhelová
Spustit audio