Budějovičtí sledgehokejisté budou nově bojovat pod názvem Motor

26. září 2016

Blíží se start prvního zápasu sledgehokejové ligy. Českobudějovický tým do ní vstoupí pod novým názvem. Mezi elitou bude bojovat jako Motor. Zajímavou informaci potvrdil také prezident hokejového ČEZ Motoru České Budějovice Roman Turek.

„Když budeme moci, tak rádi pomůžeme. Teď jsme rádi, že se nám podařilo dát dohromady a že jsme společný klub. Budou hrát s písmenem M na hrudi, to je podle mě krásný první krok,“ řekl Roman Turek.

Ten je mistrem světa, vybojoval na ledě Stanley Cup, ale sledgehokejisté mají jeho obrovský obdiv. „V každém případě je obdivujeme. Seznámil jsem se s nimi už před lety, chodil jsem se koukat na některé tréninky i zápasy a viděl jsem, jak je to náročné,“ komentoval.

Obdiv je vzájemný. Předseda klubu sledgehokejistů Zdeněk Klíma si zase váží přízně Romana Turka. „Roman nám pomáhal, když jsme se dostali do ligy, stal se čestným prezidentem klubu. Od té doby spolu komunikujeme a vždycky, když jsme něco potřebovali, byl vstřícný,“ uvedl.

Sledgehokejisté se dohodli s majitelem ochranné známky a budou stejně jako hokejisté hrát s písmenem M na prsou. „Pro nás je to motivace, abychom dokázali, že do té jihočeské hokejové rodiny patříme,“ dodal Zdeněk Klíma.

autor: kaj
Spustit audio