Adventní koncert Ireny Budweiserové přinesl atmosféru Vánoc

1. prosinec 2016

Irena Budweiserová vystoupila ve středu 30. listopadu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Adventní veřejná nahrávka této známé a velmi výrazné zpěvačky se nesla v duchu blížících se Vánoc.

O Vánocích zpívám, tak se podle jedné pěkné francouzské vánoční koledy s českým textem Pavla Jurkoviče program jmenoval. Tato skladba dala název rovněž velmi pěknému a zdařilému vánočnímu albu Ireny Budweiserové, které spatřilo světlo světa před osmi roky. Představuje citlivě vyváženou a hudebně svěží, lehce jazzovou sestavu vánočních písniček původu českého, španělského, francouzského i anglického a s mírnou převahou spirituálů.

Netradičně silný hlas Ireny Budweiserové dobře znají především příznivci souboru Spirituál kvintet, kde vždy býval rodinným šperkem a spolehlivě čněl nad ostatní. Osobitá zpěvačka již po řadu desítek let kráčí i svou vlastní, poněkud komornější cestou. Není se co divit: její hudební apetyt je velmi košatý a v hrdle má nástroj, který jí dává možnost střídat žánry, polohy a styly, kdy si zamane.

Irenu Budweiserovou na pódiu studiového sálu Českého rozhlasu České Budějovice doprovodili kytaristé Jakub Racek a Miroslav Linka. Záznam koncertu obohatí sváteční vysílání Českého rozhlasu České Budějovice na Štědrý večer.

autoři: Jiří Kasal , Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka