ZVVZ bude dodávat do Bulharska

16. červen 2004

Kontrakt v hodnotě asi 3,7 milionu eur (118,4 milionu korun) získala v těchto dnech strojírenská společnosti ZVVZ Milevsko.

Zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku vybavení pro rekonstrukci elektrárny v bulharském městě Ruse. Práce by měly být dokončeny do konce listopadu 2004, informovalo ČTK ministerstvo zahraničí.

Podle Ireny Bolkové ze společnosti ZVVZ dodá česká firma do Bulharska elektrické odlučovače, ventilátory a kouřovody pro čtvrtý kotel elektrárny. Ta dodává elektřinu městu Ruse, které leží na Dunaji na hranicích Bulharska a Rumunska. Elektrárna nyní kotel rekonstruuje. ZVVZ chce podle mluvčí získat kontrakt i pro rekonstrukci třetího kotle, která se plánuje na příští rok. Kontraktem s firmou Toplofikacia Ruse vstupuje ZVVZ poprvé na bulharský trh a chystá se zúčastnit dalších výběrových řízení. Společnost již podepsala úvěrovou smlouvu s Komerční bankou a bude projekt financovat prostřednictvím Corporate Commercial Bank AD Sofia.

ZVVZ a.s. Milevsko je dodavatelem ekologických zařízení, která z více než dvou třetin vyváží za hranice. V roce 2003 byly největšími odbytišti Turecko, Čína a Německo. Tržby vloni dosáhly hodnoty 1,383 miliardy korun a zisk po zdanění činil více než 54 milionů korun.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio