Zámek v Třeboni ožije příběhem Noci na Karlštejně. Lidé tu uvidí úspěšné muzikálové představení

23. červen 2021

Muzikál Noc na Karlštejně uvidí lidé opět na několika českých hradech a zámcích. První zastávku má v Třeboni. Představení se tu bude hrát v pátek 25. června a pak znovu 13. srpna.

Inscenace měla premiéru v červnu 2016 na karlštejnském nádvoří. Příběh, podle něhož na hrad nesměly žádné ženy, se sem vrátil po 45 letech u příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV.

V létě 2020 představení nominované na cenu Thálie domovskou scénu opustilo. Po čtyřech vyprodaných sezónách na Karlštejně tvůrci nabídli divákům divadelní zážitek na jiných památkách a zaznamenali opět úspěch. Turné proto opakují i letos.

Muzikál se na několika hradech a zámcích hraje ve stejném obsazení jako na Karlštejně. „Naše inscenace vtahuje zámky a hrady do děje, využíváme prastarých divadelních zvyků, hrajeme po celém nádvoří, z oken i z cimbuří,“ popsal režisér Václav Knop.

V Noci na Karlštejně účinkují herci a zpěváci známí z muzikálů, televizních seriálů a filmů, například Daniel Bambas, Hana Holišová, Regina Rázlová, Pavel Vítek, Jan Kříž, Roman Tomeš nebo Ivana Korolová.

Na zámku v Třeboni mohou lidé představení vidět 25. června a poté znovu 13. srpna. Druhá jihočeská zastávka bude 21. a 22. července na zámku Hluboká. Dále se hraje například na zámcích Konopiště, Kuks nebo vodním hradě Švihov.

Mediálním partnerem letního turné muzikálu Noc na Karlštejně jsou regionální stanice Českého rozhlasu.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.