Zahájení prázdnin v Zoo Dvůr Králové

3. červenec 2006

Zahájení prázdnin si tuto sobotu návštěvníci Zoo Dvůr Králové bohatě užili. Kromě hezkého počasí pro ně byl připraven pestrý program. Od rána mohli soutěžit s Českým rozhlasem Hradec Králové, který ze zoo celý den vysílal.

Kromě soutěží a vysílání ze studia u ostrova lemurů, proběhly také v přímém přenosu křtiny mláděte lemura. Mládě, které se narodilo 26. 5. pokřtil malíř a grafik Miloš Petera jménem Viki.

Křtiny lemura - M. Petera, Dana Holečková (ředitelka zoo), Zdeňka Jeřábková (zoolog) a Dana Voňková (redaktorka ČRo HK) sdělují jméno lemurka v přímém přenosu

Dnešní den navštíli zoo také pracovníci společnosti Cetelem a. s., kteří jsou adoptivními majiteli tygřice Nelinky. Ve 14 hodin byla Nelinka s dalšími čtyřmi malými tygry vypuštěna do nového výběhu s bazénem, kde byly pro Nelinku připraveny od adoptivních majitelů dárky - pět míčů různých velikostí. Nadílka udělala radost všem tygrům a pro návštěvníky začala "pravá tygří show", která nadchla malé i velké.

Závěr odpoledne patřil svatebčanům. Novomanželům Pelikánovým bylo umožněno vyfotografovat se s živým pelikánem. Toto přání jim pracovníci zoo ochotně umožnili.

Manželé Pelikánovi s malým pelikánem
autor: JMys
Spustit audio