Volejbalisté Jihostroje se pokusí ve finále dobýt ostravskou palubovku

22. duben 2013

Po vyřazení Liberce zadělali volejbalisté Ostravy na další překvapení. Ve finále extraligy totiž dokázali jednou dobýt České Budějovice. Stav série je tak 1:1 a dnes večer se začíná hrát právě v Ostravě, kde úřadující mistry z jihu Čech čekají dva těžké úkoly.

„Oni už hráli už čtvrtfinále i semifinále velmi dobře, my jsme to věděli a věděli jsme, že to není jednoduchý soupeř, a teď to pociťujeme na vlastní kůži,“ přiznává nahrávač Českých Budějovic Petr Zapletal.

Ten se svými spoluhráči v play-off až ve finále poznal, jaké to je prohrát zápas, protože hvězdami nabitý tým zvládl nejdříve sérii s Brnem hladce 4:0, stejně jako semifinále s Příbramí. I když je pravda, že tak lehké, jako to měl Jihostroj minulou sezonu, to letos nemá.

„Abychom odehráli play-off jako loni 12:0 a ztratili dva sety, to se asi už moc opakovat nebude a potvrzuje to letošní play-off. Všechny zápasy byly velmi vyrovnané,“ všiml si trenér Českých Budějovic Jan Svoboda.

„Už před začátkem soutěže jsem tvrdil, že je liga vyrovnaná, možná se trochu smazaly rozdíly nahoře, prvních osm družstev je vyrovnaných a úplně přesně se to odráží v play-off,“ popisuje letošní vyrovnané boje Svoboda.

Dnešní zápas začne ve 20 hodin a 10 minut. V souboji o třetí místo mezi poraženými semifinalisty se daří Liberci, tomu schází za stavu 2:0 na zápasy už je jednou porazit Příbram a to se mu může podařit už zítra ve středočeské hale.

autoři: tej , špo
Spustit audio