Volejbalisté budějovického Jihostroje jsou ve finále extraligy, mohou získat jedenáctý titul

24. duben 2023

V pondělí 24. dubna začne v Českých Budějovicích finále extraligy volejbalistů pro rok 2023. Ve Sportovních ozvěnách se zásluhou téměř všemocné rozhlasové techniky ještě vrátíme do Liberce, kde Jihostroj senzačně vyválčil postup.

Semifinále extraligy volejbalistů mezi Českými Budějovicemi a Libercem rozhodl až pátý set pátého zápasu. „Bylo to něco šíleného, neuvěřitelného, opět úžasná atmosféra, nádherná série s obrovským vyvrcholením. Jsme šťastní za finále a o únavě teď nikdo nebude vědět,“ komentoval kapitán Jihostroje Martin Kryštof.

Trenér Vojtěch Zach označil poslední semifinálové utkání za nejtěžší zápas své kariéry. „Oba týmy byly na houpačce, šlo o to, kdo udrží emoce na uzdě o trochu víc. Kluci ukázali srdce, protože prohrát čtvrtý set a pak jít do tiebreaku, to si zaslouží potlesk,“ řekl.

Ve finále volejbalové extraligy se Jihostroj České Budějovice utká s týmem Lvi Praha. První zápas začíná v pondělí v 17 hodin v českobudějovické sportovní hale. Jihočeský tým má na kontě už deset extraligových titulů, teď může získat jedenáctý.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související