Ve sportovní hale vyrostly kurty na badminton. České Budějovice poprvé hostily mistrovství republiky

6. únor 2023

Po patnácti letech se mistrovství republiky v badmintonu vrátilo do Jihočeského kraje. Premiérově se hrálo v Českých Budějovicích. Velkou hvězdou turnaje byl Jiří Král, který získal titul.

Jiří Král hrál v českobudějovické sportovní hale poprvé. „Nejprve mě trochu překvapilo, že mistrovství bude v Budějovicích, ale nová města už se objevovala a je to tu dobře zorganizované, takže nemám žádné námitky,“ komentoval.

Ve sportovní hale vyrostlo pět badmintonových kurtů. „Jak organizačně, tak výkonností hráčů je to dobrý turnaj,“ dodal Jiří Král.

Ten už sbírá úspěchy, má třeba medaili z univerzitních evropských her a míří výš. „Každý sportovec přemýšlí o olympiádě, já nejsem jiný, takže to je jeden z cílů. Zároveň bych se ale samozřejmě chtěl dostat i na evropské a světové šampionáty a pokusit se tam uhrát co nejlepší výsledek,“ prozradil.

Mistry České republiky v badmintonu se v Českých Budějovicích stali Tereza Švábíková a Jiří Král. Medaile mají i Jihočeši Janáček se Švejdou, Janoštík a v kategorii do 11 let Štěrbová.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.