Víkendový sport - výsledky

28. duben 2003

Prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic remizovali v sobotním utkání doma s Blšany 0:0. Domácí začali ofenzivně, dlouhé minuty se hrálo na polovině Blšan, hosté však ve svém pokutovém území velké nebezpečí pro svého gólmana nepřipustili. Starosti udělal Chvalovskému pouze ve 3. minutě hlavou Latka. Střely Matouška a Jůna minuly blšanskou branku.

Blšanští působili dojmem, že nechtějí hrát vůbec dopředu, ale první zdání klamalo. Po půlhodině hry výtečný Šelichův výpad bravurně zlikvidoval brankář Kolář a vzápětí z podobné situace vypíchl na poslední chvíli Horejš míč Josefu Němcovi. Budějovičtí po těchto příležitostech Blšan zcela vypadli z konceptu a zbytek poločasu dohrávali v útlumu. Po přestávce si Budějovičtí opět vytvořili převahu, ale její efekt stále scházel. Do 70. minuty na obou stranách hrozilo nebezpečí pouze ze standardních situací. Vozábalův trestný kop ale zcela volný Horejš dobře netrefil a na druhé straně Čížek těsně minul spojnici budějovické branky. Málo pohledný zápas už ve zbytku času žádné šance nepřinesl a skončil nerozhodně, což vyhovuje více Jihočechům.

Fotbalisté Prachatic zvýšili své vedení v České fotbalové lize, když porazili Sibřinu 4:1 a béčko Liberce prohrálo v Semicích. Záloha Českých Budějovic prohrála doma s béčkem pražské Slavie 0:1 a je šesté.

V divizi A hráli jihočeští zástupci následovně: Klatovy - Tábor 0:0, Třeboň - Písek 2:2, Sezimovo Ústí - Hluboká 2:3, Kaplice - Přeštice 1:0 a Strakonice - Rokycany 3:0. Strakonice se drží na druhém místě, Třeboň je čtvrtá.

V prvním semifinále první ligy házenkářek prohrály ženy Slovanu Jindřichův Hradec v Bohunicích 10:17, když zejména první poločas byl velmi chudý na branky a skončil poměrem 1:6. Druhý zápas se hraje v sobotu dopoledne v Jindřichově Hradci.

V extralize pozemních hokejistů prohrál Meteor České Budějovice doma s Mnichovicemi 1:2 a v tabulce je druhý se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Hostivař. V první lize žen vyhrály pozemní hokejistky Meteoru v Hradci Králové vysoko 7:0 a také jsou v tabulce druhé.

Ve druhém závodu mistrovství světa silničních motocyklů v jihoafrickém Welkomu čeští jezdci na bodované příčky nedosáhli. Jaroslav Huleš obsadil ve třídě do 250 ccm šestnácté místo a o jednu pozici mu unikl první letošní bod. Jakub Smrž upadl v desátém kole a závod nedokončil. Závod dvěstěpadesátek vyhrál stejně jako v Japonsku Manuel Poggiali ze San Marina, v nejslabší kubatuře zvítězil Španěl Daniel Pedrosa a v kategorii MOTO GP kraloval další Španěl Sete Gibernau.

autor: čro čb
Spustit audio