Víkendový sport - výsledky

12. květen 2003

Fotbalisté Českých Budějovic podlehli Zlínu 1:2 a ještě nemají jistotu účasti v příštím ročníku první ligy. Tři kola před koncem však mají svěřenci Pavla Tobiáše před patnáctými Bohemians náskok osmi bodů.

Jihočeši si vytvořili od začátku utkání nejen územní převahu, ale také dobře kombinovali a vysoké zadáky Zlína překonávali přízemní hrou. A tak si vytvořili i příležitosti. Po 12 minutách hry utekl ze strany Svoboda, zlínský gólman Novák si však s jeho střelou z úhlu poradil. Další vydařenou akci předvedla ve 24. minutě trojice Konečný, Matoušek, Vozábal, ale posledně jmenovaný také nedovedl úspěšně zakončit. Po půlhodině hry se útočně osmělili i hosté, kteří hrozili především rychlými brejky. Muchův únik překazil na poslední chvíli Horejš a neúspěšná byla i dvojice Babnič, Blaha. Budějovičtí nakonec přece jen překonali střeleckou nemohoucnost z minulých zápasů a po 355 ligových minutách se trefil po Svobodově centru Matoušek. Před odchodem do šaten ale Jihočeši po vlastních chybách inkasovali, když Babnič lehce překonal Koláře. Po přestávce se karta obrátila, hosté získali navrch kombinační hrou a domácí se snažili hrozit z brejků. Doležal však dvakrát vystřelil mimo branku a neúspěšně skončil i Svobodův únik. Na druhé straně Muchovi zabránil skórovat Jirousek, ale výtečný Lasota korunoval dobrý výkon hostů: prošel mezi třemi rozestoupenými budějovickými zadáky a překonal bezmocného Koláře. V závěrečných minutách hosté lehce a s přehledem vítězství uhájili.

Fotbalisté Břevnova, vedoucího celku tabulky divize A, prohráli v 26. kole v Sezimově Ústí 3:4. Strakonice doma překvapivě podlehly Hluboké nad Vltavou 1:2. Satalice měly v tomto kole volno. Další výsledky 26. kola: Klatovy - Přeštice 2:0 (0:0), Třeboň - Rokycany 4:2 (3:2), Vejprnice - Tábor 3:0 (2:0), Milevsko - Písek 1:3 (0:1), Aritma Praha - Benešov 1:2 (1:2), Sezimovo Ústí - Břevnov 4:3 (1:0), Kaplice - Doubravka 4:0 (1:0), Strakonice - Hluboká 1:2 (0:0).

V České fotbalové lize porazily Prachatice Semily 1:0 a Budějovice B prohrály doma s Letohradem 1:2. Prachatice dále drží první příčku v tabulce.

Druhý závod Českého poháru PRE Cupu v duatlonu v jihočeských Netolicích vyhráli obhájce prvenství v seriálu Daniel Fekl z týmu Author a úspěšná reprezentantka v zimním triatlonu Šárka Grabmüllerová z celku B+H České Budějovice.

V pátém kole ligy pozemních hokejistek deklasovaly úřadující mistryně z Českých Budějovic celek Hostivaře 10:0. V extralize mužů naopak prohráli hokejisté Meteoru České Budějovice na hřišti Bohemians Praha 0:3.

Michal Palinek a českobudějovický Štěpán Smrčka vyhráli další turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu, který se o víkendu uskutečnil v Praze. V areálu na Pankráci porazili ve finále slovenskou dvojici Peter Varga, Vladimír Procházka po setech 22:20 a 21:13.

V sérii utkání o třetí místo v první lize házenkářek sice v prvním zápasu zvítězily hráčky Slovanu Jindřichův Hradec nad juniorkami Slavie Praha 20:17, ale ve druhém duelu prohrály 14:19 a tak se v hale slávistických házenkářek odehrají o příštím víkendu určitě oba zápasy.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio