Víkendový sport

22. duben 2003

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje nakonec získali extraligový bronz. V rozhodujícím víkendovém utkání série o třetí místo Jihočeši doma zvítězili nad Ostravou 3:0, celkově vyhráli na zápasy 2:1.

Pozemní hokejisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 5. kola extraligy Bolevec na jeho hřišti 2:0 a připsali si do tabulky druhou výhru. Oba góly dal Horský.

Házenkáři Třeboně si upevnili vedení v tabulce skupiny o deváté až dvanácté místo v první lize výhrou nad Vítkovicemi 21:16. Před druhým Rožnovem mají náskok dvou bodů.

Fotbalisté Prachatic remizovali ve 23. kole ČFL v Praze se Střížkovem 1:1 a vedou tabulku o dva body před libereckým béčkem. Liberečtí porazili České Budějovice B 1:0 .

Pojďme se ohlédnout za 23. kolem fotbalové divize A. Fotbalisté Strakonic porazili Tábor 1:0 a vedou tabulku. Dosavadní lídr Břevnov měl v tomto kole volno. Milevsko - Vejprnice 1:3, Satalice - Třeboň 2:0, Písek - Klatovy 2:1, Rokycany - Kaplice 1:1, Přeštice - Sezimovo Ústí 0:1, Hluboká - Aritma Praha 4:0 a Doubravka - Benešov 3:0 .

Čtyři hodiny na operačním stole strávil nejlepší český motokrosař uplynulých sezon Jiří Čepelák v neděli večer v táborské nemocnici. Při komplikovaném zákroku mu lékaři napravovali totální distorzi pravého kotníku, zreponovali kloub do anatomické polohy a rozdrcené hlezno vyspravili šrouby. Účastník mistrovství světa se zranil v zahajovacím závodě domácího šampionátu v Pacově a sotva začínající sezona pro něj na delší dobu skončila. Čepelák letos stihl jen dva závody mistrovství světa. V tom prvním ve Španělsku získal čtyři body za 17. místo, před týdnem v Nizozemsku neuspěl v kvalifikaci a byl pouze prvním náhradníkem.

autor: čro čb
Spustit audio