Velmi dobrý zápas, velmi dobrý soupeř, vzpomíná na finále s budějovickou Iglou autor vítězného gólu

13. červen 2022

Fotbalista Marián Pochaba vyhrál v roce 1975 mistrovský titul se Slovanem Bratislava. O tři roky dříve bojoval ve finále dorosteneckého přeboru Československa se soupeři z Igly České Budějovice. Právě Pochabova hlavička rozhodla o zlatu pro Slovan.

Na zápasy z roku 1972 si Marián Pochaba vzpomíná, jako by se odehrály včera. „Proti Igle České Budějovice jsme hráli finále československého dorosteneckého mistrovství. Naštěstí jsme vyhráli, dokonce jsem dal i gól, který rozhodl. Budějovice byly smutné, ale byl to velmi dobrý zápas, velmi dobrý soupeř, rád vzpomínám,“ říká.

V předchozím utkání v Českých Budějovicích dokonce domácí vedli 3:0. „Velice dobře si na to vzpomínám. Vyběhli na nás strašně rychle a my jsme přes poločas nevěděli, co dělat. Potom jsme se trochu zmobilizovali, dali jsme na 3:1 a postupně až vyrovnali,“ líčí Marián Pochaba.

Rodák ze Žiliny prožil s fotbalem spoustu krásných let. Dodnes považuje dvě zlaté medaile, nejprve z dorostu v roce 1972 a pak z československé nejvyšší soutěže v roce 1975, za své největší sportovní úspěchy.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související