Mladí jihočeští fotbalisté změří síly s italskou špičkou

16. květen 2022

Hráči a trenéři Regionální fotbalové akademie Jihočeského kraje vyrážejí do Itálie. Čekají je zápasy v 630 kilometrů vzdáleném městečku Bussolengo. Jihočeši se utkají s týmy Hellas Verona a Atalanta Bergamo.

„Máme v plánu sehrát dvě přípravná utkání, oba týmy v kategorii starších žáků patří k italské špičce. Myslím, že konfrontace bude velmi přínosná. Spousta hráčů uvidí, kde je světová špička a kolik jim třeba ještě chybí k tomu, aby jednou byli nejlepší“ říká šéftrenér akademie Patrik Krabec.

Hrát budou fotbalisté v kategorii do 14 a do 15 let. Ty mladší trénuje Jiří Gerstner. „Ukáže jim to, kam se ubírá moderní fotbal. Je to maximální motivace. Sám jsem zvědavý na italský styl a výchovu v těchto kategoriích,“ komentuje.

Mladí fotbalisté berou cestu jako velkou výzvu a přiblížení se ke splnění snu. „Tým v Evropě je snem každého z nás a Itálie je superliga, kde se fotbal každým rokem zvedá. Doufám, že splníme, co po nás trenéři v akademii po celé dva roky chtějí, a ukážeme, co v nás je,“ potvrzuje Matyáš Poturnay.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související