V Soběslavi bude nový venkovní aquapark

15. duben 2009

V Soběslavi připravují výstavbu venkovního aquaparku. Náklady na jsou předběžně odhadnuty na 70 miliónů korun. Tamní radnice nebyla úspěšná v žádostech o granty, rozhodla se proto, že by město celý projekt mohlo financovat ze svého.

"Až budeme mít vybraného dodavatele a budeme znát reálnou cenu, tak připravíme dlouhodobé financování města a projednáme tuto záležitost v zastupitelstvu. V případě, že by se zastupitelstvo shodlo na financování projektu z rozpočtu města, tak bychom mohli v letošním roce zahájit a stavbu dokončit v průběhu příštího roku. Je to asi nejpotřebnější věc ve městě, protože tu chybí koupání už dlouhá léta a proto předpokládám, že k realizaci dojde," uvedl soběslavský starosta Jindřich Bláha.

V Horní Stropnici na Českobudějovicku také vylepší areál místního koupaliště. Obec na to získala pětimilionovou státní dotaci. Starosta Václav Kučera upřesňuje: "Za tyto peníze chceme provést rekonstrukci stávající budovy a sociálního zařízení. Jedná se o rozsah prací skoro za 6 miliónů korun, je provedeno výběrové řízení na dodavatele a od poloviny dubna chceme začít. Nemyslím si, že se to stihne do začátku sezóny, budeme muset se letos obejít bez této budovy. Bazén bude v provozu, zabezpečíme to tak, aby voda byla přijatelná a sociální zařízení bude pojízdné."

autoři: Ivan Mls , Jan Kopřiva
Spustit audio