V řece Malši v Českých Budějovicích se hrálo vodní pólo. Cílem exhibice bylo přilákat lidi k tomuto sportu

28. červenec 2024 08:50

Křik a cákání vody bylo po celou sobotu slyšet z řeky Malše nedaleko Malého jezu v Českých Budějovicích. Vodní pólisté tam sehráli několik zápasů na exhibičním turnaji. Postarali se o zajímavou podívanou, která přilákala desítky diváků.

„Vidíme, že táborský brankář okamžitě rozehrál, na křídle máme akci a tam se povedlo našemu kapitánovi uplavat. A jakmile se hráč ocitne sám před gólmanem, tak to v pólu vždycky znamená gól,“ popisuje během zápasu trenér dětí a mládeže českobudějovického oddílu vodního póla Orca Ladislav Ptáček.

Hřiště na řece Malši je menší než obvykle. „Má patnáct metrů na délku, deset metrů na šířku. Věřte ale, že to stačí. Desetkrát, dvacetkrát ho přeplavete a potřebujete se vystřídat,“ komentuje Ladislav Ptáček.

Po namáhavém zápase z řeky vyšla Adéla Škabroudová, které je teprve čtrnáct let. „Tohle je moje premiéra mezi muži. Je to obtížné v tom, že jak je voda kalná, není vidět, že třeba drží za nohu. A to se mi právě stalo. Jsem ale strašně ráda, že mě sem přihlásili, bylo to hustý,“ usmívá se.

Podle dalšího trenéra českobudějovického oddílu vodních pólistů Zdeňka Poustky je cílem exhibice přilákat lidi k vodnímu pólu. „V současné době máme asi dvacet dospělých, kteří chodí trénovat, a přes dvacet dětí a chtěli bychom to navýšit,“ vysvětluje. Pokud se to vodním pólistům v Českých Budějovicích podaří, budou se moct zúčastnit i celorepublikových mládežnických soutěží.

Spustit audio

Související