V pondělí vysíláme živě z Husince. Přijďte za námi

3. červenec 2015

To, že si v Husinci i v celé zemi letos připomínáme 600 let od upálení Mistra Jana Husa, vědí už asi všichni. Nicméně Husinec a jeho obyvatelé si o víkendu vzpomenou i na 110 let od udělení městských práv.

A Český rozhlas bude u toho. Navíc dvojnásobně, protože připravujeme přímý přenos, který v pondělí mezi 14. a 15. hodinou odvysílá Český rozhlas Dvojka celoplošně a na svých frekvencích i Český rozhlas České Budějovice.

Od mikrofonu se vám ohlásí také dva moderátoři. Za Prahu Světlana Lavičková a za jižní Čechy Zdeněk Zajíček.

A na co se můžete těšit? Pochopitelně na povídání z Husova domku, ale i na letní témata spojená s vodou, Husineckou přehradou, hledáním perlorodek nebo rýžováním zlata v Blanici. Uslyšíte i reportáž z instalace zvonu v pražské Betlémské kapli.

Mimochodem, víte, kdo to byli botaři s koncem? Tak i tohle vám prozradí naši moderátoři a jejich hosté - Zdeněk Zídek, ředitel Povodí Vltavy Horní závod nebo Milan Vančura, husinecký patriot, spisovatel a historik.

Nalaďte si v pondělí 6. července od 14 hodin Český rozhlas České Budějovice nebo se rovnou přijďte na naše živé vysílání podívat do Husince.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.