V Českých Budějovicích vzniklo nové výjezdové místo záchranky pro obyvatele třech sídlišť

26. červen 2019 09:50

Záchranka se k lidem na českobudějovických sídlištích Vltava, Máj a Šumava dostane rychleji. Záchranáři začali v úterý využívat výjezdové pracoviště v Bezdrevské ulici.

Zdravotníci našli zázemí v prostorách bývalé prodejny kol, kde v minulosti byla třeba taky pošta. Objekt patří městu. Podle primátora Jiřího Svobody jeho úprava stála přes dva a půl milionu korun. Záchranáři tam budou mít potřebné vybavení i místo pro zaparkování vozů.

„Nové pracoviště má šest místností, jsou zde prostory na to, aby zde mohla pracovat dvoučlenná posádka a také samozřejmě sklad zdravotnického materiálu,“ představuje nové výjezdové místo ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý.

V krajském městě je to už čtvrtá záchranářská základna. Zbývající tři jsou v ulici Boženy Němcové, na Pražské třídě a na letišti Planá.

Z Bezdrevské ulice budou záchranáři vyjíždět hlavně do okolních sídlišť a taky na sever Jihočeského kraje. 

V jihočeském kraji přibyde ještě další stanice záchranné služby. „V oblasti kolem Veselí nad Lužnicí je takové bílé místo se špatná dojezdností obzvláště v zimě,“ říká jihočeská hejtmanka Ivana Stráská. Základna by zde měla začít fungovat na konci příštího roku.

Spustit audio

Související