Únorová výstava malířky Miroslavy Oberreiterové

14. březen 2012

Výstavní prostory denní kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice v únoru nabídly výstavu obrazů malířky Miroslavy Oberreiterové.

Malířka Miroslava Oberreiterová se narodila v roce 1960 v Brně. V roce 1985 absolvovala Střední Umělecko-průmyslovou školu v Brně, obor grafika. Od roku 1987 se intenzivně věnuje malbě a to především olejomalbě, akrylu a pastelu. Od roku 2001 žije a tvoří v Praze a na Floridě. Ve svých příbězích zachycených na plátně vyjadřuje Miroslava Oberreiterová pomocí světla a barev touhu po harmonii a souznění.

Její výstavní činnost je velice bohatá, realizovala nesčetně výstav v České republice ale také v Itálii, Holandsku, Rakousku a Německu. Mimo Evropu pak v Americe a Africe. V roce 1995 uskutečnila významnou expozici v Národní galerii republiky Seychelly, kde působila na půlročním studijním pobytu a kde se její dílo stalo součástí unikátní sbírky Seychellské Národní galerie.

V roce 2007 se stala vítězkou Art festivalu v Českých Budějovicích – první cena – realizace výstavy obrazů v Univerzitní knihovně Fort Lauderdale na Floridě. Mezi její další umělecké činnosti patří divadelní scénografie a kostýmní návrhářství.

Její obrazy jsou zastoupeny v mnoha soukromých sbírkách v Evropě a Americe, například ve sbírce Miloše Formana v NewYorku.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka