Třeboňské lázně staví nový hotel. V komplexu Aurora bude moci bydlet přes 840 klientů

25. únor 2023 11:27

Na 200 milionů korun vyjde stavba nového hotelu, který budují Slatinné lázně Třeboň. Jedná se o přístavbu lázeňského komplexu Aurora se 104 lůžky. První hosté se tam ubytují už letos v létě.

„Přístavba komplexu ubytování jde do tvaru T, to znamená, že na obou stranách je přistavěno zhruba 25 pokojů. Interiér bude samozřejmě odpovídat našim lázním, a co se týče vnější podoby, za půl roku nepoznáte, co je přístavba a co je starý objekt z roku 1975,“ říká jednatel Slatinných lázní Třeboň Vilém Kahoun.

Díky přístavbě se zvýší ubytovací kapacita komplexu Aurora ze současných 740 lůžek na 844 lůžek. „Budou tu čtyři apartmány, čtyři jednolůžkové pokoje a zbytek tvoří dvoulůžkové pokoje. Apartmány budou podle mého názoru boží, protože mají výhled na rybník Svět a do parku. Jednolůžkové pokoje mají malé negativum, protože na rozdíl od všech ostatních pokojů tam nebude terasa,“ upřesňuje Vilém Kahoun.

Lázně plánují nový hotel otevřít 1. července. Jejich vedení věří, že i díky této investici dojde k navýšení počtu samoplátců, kterých podle marketingového manažera Daniela Hamra na rozdíl od klientů zdravotních pojišťoven o něco ubylo.

„V zimních měsících byl vždycky přísun klientů samoplátců nižší ve srovnání s klienty zdravotních pojišťoven. Prostě se mohutně operuje, totální endoprotézy, páteře, a ti pacienti potřebují následnou péči v lázních. Zájem ze strany klientů zdravotních pojišťoven je obrovský, tvoří 80 procent našich návštěvníků,“ komentuje.

Třeboňské lázně měly loni obrat 700 milionů korun. Hrubý zisk byl téměř 60 milionů. Lázně peníze z velké části investují zpátky do svého rozvoje, příkladem může být loni na podzim otevřený saunový svět nebo venkovní wellness centrum. Letos lázně ještě plánují výstavbu fotovoltaické elektrárny, která si i s opravou střechy lázeňského domu vyžádá dalších 40 milionů korun.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související