Točna v Českém Krumlově zůstane nejméně do roku 2015

1. říjen 2009

Jak to bude dál s otáčivým hledištěm v českokrumlovské zámecké zahradě? To je otázka, kterou s větší či menší intenzitou řeší památkáři, Jihočeské divadlo, města Český Krumlov a České Budějovice už bezmála 15 let. Rozhodující slovo ale nakonec vždy mají ministři kultury.

Také zatím poslední ministr kultury Václav Riedelbauch při své nedávné návštěvě otáčivého hlediště v českokrumlovské zámecké zahradě potvrdil, že tato stavba v této podobě tam zůstane až do konce roku 2015: "Uvažujeme i o zachování točny na stávajícím místě v úplně jiném technickém řešení. Existuje i možnost, přemístit ji někam jinam. Variant je několik. V tuto chvíli ještě ale nemůžeme říci, kterou cestou půjdeme. Nebudeme likvidovat stávající točnu, dokud nebude jasné, že vedle ní bude stát nová. Pro diváky je podstatné, že ani jedna letní sezóna by se neměla vynechat."

Otáčivé hlediště, tedy stavba jako taková, je ale majetkem města České Budějovice. Proto si dnes do pravidelného diskusního pořadu Přímá linka pozvala Pavla Kuchtová českobudějovického primátora Juraje Thomu. O budoucnosti točny budou hovořit na našich vlnách od 13 hodin.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: pku
Spustit audio